Lajme

Hapja e ekspozitës së kostumeve tradicionale

14/03/2017   Znj. Erodita Qorkadiu-Haxhiu /Mr.Sc. Etnologjisë dhe Folklorit, ka filluar përgatitjet për realizimin e ekspozitës së përhershme të kostumeve, në ambientet e Ansamblit “Shota”. Qëllimi i këtij projekti është ruajtja, konservimi dhe prezantimi i veshjeve nga trevat e ndryshme të Kosovës. Hapja e ekspozitës së përhershme të veshjeve, do të bëhet me datë 18 Prill 2017, datë kjo që përkon me ditën Botërore të Trashëgimisë. 
Ansambli Kombëtar i këngëve dhe valleve - SHOTA 2014